Građani koncertom brane park i dečije igralište

98

Stanovnici naselja Dubočica u Leskovcu ne odustaju od zahteva da se izmeni namena parcele gde se sada nalazi dečje igralište, a gde je planirano zidanje novih zgrada. Sinoć su na mestu planirane izgradnje održali koncert, a pustili su i balone želja.

Leskovčani koji žive u tom naselju saglasni su u jednom – ne žele da im se drveće poseče, a mesto za igru i razonodu betonira. Zbog vrućine, naredna okupljanja najavljuju u popodnevnim satima – između 19 i 20 sati, između zgrada S4 i S5, a od borbe za očuvanje zelenila, kažu, neće odustati.

Nakon koncerta, građani su pustili lampione želja, a svi su imali istu – da nadležni povuku odluku o zidanju novih zgrada.

Podsetimo, negodovanje i okupljanje nezadovoljnih Leskovčana počelo je pre više od mesec dana kada su saznali da je urbanističkim planom predviđeno zidanje novi zgrada na mestu gde se trenutno nalaze dečja igrališta.

I dok građani od zahteva, koje su uputili peticijom, ne odustaju, nadležni uveravaju da je sve urađeno po pravilima i da će izgradnja novih stambenih jedinica pomoći “oživljavanju” naselja.

Izvor Južne vesti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...