MUP Republike Srpske odustao od formiranja rezervnog sastava policije

82

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) saopštilo je danas da odustaje od formiranja rezervnog sastava policije.

Iz Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske, koji se nalazi u proceduri na Narodnoj skupštini Republike Srpske, povučeni su članovi koji se odnose na rezervni sastav policije, navedeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, članovi su povučeni obzirom da je za uspostavljanje rezervnog sastava policije potreban “duži vremenski period i sredstva u smislu provođenja konkursnih procedura i selekcije, opremanja uniformama i drugom pripadajućom opremom”.

Još je navedeno da je potrebno i vreme za adekvatnu obuku da bi se rezervni sastav policije stavio u funkciju.

Iz MUP RS je najavljeno da će ponovo razmotriti potrebe i mogućnosti za uvođenje  rezervnog sastava policije.

Parlament RS će sutra razmatrati predlog ovog zakona.

Ranija najava formiranja rezervnog sastava policije RS naišla je na oštru osudu međunarodne zajednice, stranaka iz Federacije BiH, ali i opozicije u RS.

Međunarodni zvaničnici ocenili su da BiH nisu potrebne dodatne naoružane snage, već profesionalna policija na svim nivoima.

Posle najave da će RS formirati rezervni sastav policije, iz Federacije su stigle najave da će i oni učiniti isto.

Opozicija u RS se protivila formiranju rezervnog sastava policije, ocenivši da se radi o nameri stvaranja stranačke policije, pod kontrolom vladajućeg SNSD-a.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...