Nakon trovanja, gosti razmatraju da tuže vlasnike picerije

430

Vlasnici picerije u Doboju mogli bi se suočiti s tužbama gnevnih Dobojlija koji su se otrovali hranom koju su konzumirali u njihovom objektu, a zbog koje su zaglavili u bolnici, piše Blic.

Jedna žena, poručila je da će, ukoliko se više njih dogovori i usaglasi, tužiti gazdu picerije koja im je umalo došla glave.

– Jedna devojka me pitala da li bih tužila piceriju, rekla sam joj da sam razgovarala sa svojim roditeljima i da verovatno ne bih sama to učinila, ali ako bi moje dve-tri drugarice isto htele i još neko se javio – i mi bismo se pridružile zajedno da tužimo – rekla je pacijentkinja koja je na kućnom lečenju.

Ona je navela da je još boli stomak, ali da su joj lekari objasnili da je to sasvim normalno s obzirom na to da je zbog trovanja došlo do oštećenja želuca i creva, te dodala da je sada na posebnom režimu ishrane.

– Dobili smo uputstvo šta možemo da jedemo. Najviše možemo piti tečnost. Ono što sigurno znam jeste da više nikada neću naručivati hranu niti jesti u fast fudu – iskrena je Dobojka, kojoj je sendvič s piletinom bio koban.

Još jedan pacijent koji se otrovao hranom u piceriji nalazi se u Službi za zarazne bolesti dobojske bolnice “Sveti apostol Luka”, dok je ostalih 15 otpušteno kući.

– Sedam pacijenata je danas otpušteno kući, a ostali u prethodna dva do tri dana. Trenutno je na odeljenju još samo jedan pacijent, čiji otpust je planiran za sutra. U Službi za infektologiju ukupno je hospitalizovano 16 pacijenata sa simptomima trovanja hranom. Poslednji hospitalizovani bio je u petak u poslepodnevnim časovima, dok tokom vikenda nije bilo novih prijema po pitanju ovog slučaja – potvrđeno je Nezavisnim juče u bolnici, koja je prošlog četvrtka nadležne institucije obavestila o slučajevima trovanja.

Bakteriološki pregled stolice prva dva pacijenta potvrdio je prisustvo salmonele.

– Nakon što je kod prva dva hospitalizovana bolesnika dokazana salmonela u stolici, i kod deset ostalih pacijenata je takođe potvrđena, s tim da nije uvek obavezna izolacija uzročnika iz stolice kod svih pacijenata – poručili su iz bolnice, dok u Gradskoj upravi se nisu mogle dobiti informacije dokle se stiglo s analizom uzoraka iz picerije koji su izuzeti nakon što su pacijenti počeli da se javljaju u bolnicu.

Vlasnici sporne picerije nisu bili dostupni za komentar.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...