Otkrivena kriminalna mreža u Evropi, privedeno 17 osoba

79

Ukupno 17 osoba privedeno je u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Rumuniji u okviru istrage o mreži švercera koji su delovali sa severa Francuske i prevozili migrante prema Velikoj Britaniji, saopštila je danas francuska policija.

Istraga o trgovini ljudima vodi se od 22. avgusta 2018. godine pošto je policija presrela nekoliko vozača rumunskog porekla u pokušaju da pređu Lamanš sa migrantima sakrivenim u vozilima.

Policija je navela da su ti vozači pokušavali da prebace migrante u Veliku Britaniju iz luka na obalama Francuske, Belgije i Holandije.

Istraga koju je pokrenulo francusko pravosuđe rezultirala je međunarodnom saradnjom uz podršku Evropske policije (Evropol) i Evropske agencije za pravosudnu saradnju (Eurojust).

Istražitelji navode da su migranti putovali sakriveni u prikolicama, kabini vozača kamiona ili ispod vetrobrana traktora. Dodaje se da su migranti u tim vozilima ostajali satima čak danima pre dolaska broda za Englesku.

Istraga je „izbrojla najmanje 259 pokušaja prevoza migranata“, od čega 167 uspešnih, a uz to 140 migranata je presretnuto na granici i 327 na britanskoj teritoriji.

Procenjuje se da je ta kriminalna mreža zaradila skoro 3,6 miliona evra.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...