Ako idete na jug Francuske, imate priliku da jedete u najboljem restoranu na svetu

72

Francuski restoran Mirazur argentinskog šefa Maura Kolagresa u Mentonu, na jugu Francuske, proglašen je najboljim na svetu po izboru specijalizovanog britanskog časopisa „Restaurant“ na prigodnoj svečanosti održanoj u Singapuru, prenosi N1.

„Noma“ u Kopenhagenu zauzela je drugo mesto na listi 50 najboljih restorana na svetu, najuglednijoj u svetskoj gastronomiji, iza koje je „Asador Etxebarri“ u Baskiji. Četvrto mesto je pripalo „Gagganu“ u Bangkoku.

Mauro, koji je na prošlogodišnjem izboru bio na trećem mestu, jedini je strani šef kuhinje u francuskom vodiču „Michelinu“ okićen trima zvezdicama.

U društvu supruge Julije, Brazilke i osoblja Mirazura, on se nakon proglašenja pobednika popeo na pozornicu noseći veliku zastavu na kojoj su bile četiri manje – argentinska, brazilska, francuska i italijanska.

„Ova zastava prikazuje Mirazur i novi način kuvanja u Francuskoj“, rekao je on.

Odao je priznanje Francuskoj koja mu je omogućila da se „izrazi“ kroz gastronomiju, Argentini za „uspomene iz detinjstva“, Brazilu koji mu je dao „ljubav njegovog života“ te Italiji iz koje dolazi polovina njegovog osoblja.

„Hvala mom timu. Zaslužujete ovo. Hvala mojim prijateljima koji su nas podupirali ovih trinaest godina“, dodao je.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...