Danilović digao glas: “Sramota, prevršilo je svaku meru!“

546

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović prokomentarisao je dešavanja na finalnim utakmicama plej-ofa domaće Superlige, ali i ABA lige.

U razgovoru za “Informer“, on je izneo lični stav da su sve one incidentne situacije koje smo mogli da vidimo “sramotne“, ali i slegao ramenima kada je u pitanju (ne)mogućnost KSS-a da na bilo koji način pomogne u rešavanju tih problema.

„Jesam ispratio, ali Košarkaški savez Srbije se ne bavi tim.

Međutim, ako želite moje lično mišljenje, mogu da kažem da je sve to bila velika sramota. I ne samo situacija u domaćem prvenstvu već i u ABA ligi.

Naravno da je uvek bilo tenzije i da će uvek biti tenzija, ali ovo sad je prevršilo svaku meru. Bez obzira na tenzije igrači moraju da budu zaštićeni, a to sad nije slučaj. Minimum sigurnosti za igrače mora da postoji“, izjavio je Danilović.

Potom je usledilo i pitanje u vezi “trokoraka“ Bilija Berona u poslednjoj utakmici finala i pogotku koji je Zvezdi doneo titulu.

„Ja sam na mestu predsednika Košarkaškog saveza Srbije i to ne bih komentarisao“, objašnjava Danilović.

Ipak, ima i mnogo lepših tema o kojima je prvi čovek Saveza sa radošću govorio, kao što je predstojeće Evropsko prvenstvo za košarkašice, čiji je Srbija jedan od organizatora, kao i predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini za košarkaše, gde bi Srbija trebalo da nastupi u kompletnom, najjačem sastavu.

Od ostalih tema, dotakao se novog izazova kog se prihvatio Duško Vujošević, koji će u narednom periodu raditi u rumunskom Klužu.

“Nisam razmišljao o tome. Duletu mogu samo da poželim sreću“, istakao je Danilović.

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...