Drama: U ovom beogradskom vrtiću deca nisu mogla da se igraju zbog izlivanja kanalizacije

112

SRBIJA – Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišli su danas vrtić „Lastavica“ u Padinskoj skeli gde se juče popodne, tokom poslednjih obilnih padavina, izlila kanalizacija u dvorište, zbog čega su deca danas izmeštena u obližnji vrtić „Vesna“.

„U „Lastavici” se ovaj problem pojavio juče popodne zbog čega smo odmah izmestili decu. Ovo je jedini vrtić koji danas ne radi, budući da su od danas deca vraćena u „Pahuljicu“, vrtić koji je juče bio zatvoren“, rekao je Gak.

On je istakao da, kada je reč o vrtiću „Lastavica“, juče su sve ekipe izašle na teren i da se očekuje drenaža dvorišta, posle čega će vrtić moći opet da se koristi.

„Zaposleni su ovde uradili veliki posao i očekujem da se sve u najkraćem roku normalizuje“, istakao je Gak i dodao da su svi drugi beogradski vrtići u redovnom režimu rada, ali da će se dežurstva nastaviti sve dok se vremenske prilike ne stabilizuju.

Aleksandar Jovičić poručio je da na opštini Palilula, na levoj obali Dunava koja je bila najjače pogođena nevremenom, u ovom trenutku više od 20 pumpi radi na odvođenju vode.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...