Evo šta će biti ključne teme današnje sednice Skupštine grada Beograda

107

BEOGRAD – Na dnevnom redu današnje sednice gradskog parlamenta su, između ostalog, predlozi odluka o podizanju spomenika despotu Stefanu Lazareviću, ruskom arhitekti Nikolaju Krasnovu koji je učestvovao u izgradnji mnogobrojnih zgrada u Beogradu i čuvenom voditelju i novinaru Miloju Mići Orloviću.

Pred odbornicima su i predlozi rešenja o obrazovanju odbora za podizanje tih spomenika, izmene i dopune Odluke o utvrđivanju naziva ulica na teritoriji opština Rakovica i Čukarica, kao i o izmeni naziva ulica na teritoriji Vračara i Zemuna.

Odbornici će raspravljati i o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom redu i dopuni Odluke o određivanju komunalnih delatnosti, a na dnevnom redu je i nekoliko predloga planova detaljne regulacije od važnosti za razvoj grada.

Odbornici će raspravljati i o Predlogu odluke o završnom računu gradskog budžeta za 2018. godinu, Predlogu odluke o boravišnoj taksi, Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina za teritoriju grada Beograda, kao i o Predlogu odluke o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu akcionarskog društva „Holding industrija kablova“ iz Jagodine.

Na dnevnom redu sednice su i Predlog odluke o usvajanju projekta institucionalnog javno-privatnog partnerstva uvođenja sistema javnih bicikala u Beogradu, izmene i dopune Odluke o javnim parkliralištima, izmene i dopune Odluke o načinu postupanja sa nepokretnostima koje su u javnoj svojini Grada Beograda, kao i Izveštaj o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda za 2018. godinu.

Po skraćenom postupku, odbornici će odlučivati o predlozima rešenja o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, kao i o predlozima rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola na teritoriji srpske prestonice.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...