Novi Sad biće „bogatiji“ za 50 autobusa gradskog prevoza

143

Skupština grada Novog Sada usvojila je u utorak odluku prema kojoj je ovogodišnji gradski budžet uvećan za bezmalo tri milijarde dinara, čime je dostignut rekordni iznos u novosadskoj kasi od 29,43 milijarde dinara, pišu Novosti.

Najveći iznos u okviru rebalansa budžeta, od oko 700 miliona dinara, biće utrošen na kupovinu još 50 novih autobusa za Javno gradsko saobraćajno preduzeće (JGSP), tako da će u ovoj godini gradski prevoznik dobiti od svog osnivača ukupno 71 autobus na gas.

– Ovom nabavkom biće obnovljena trećina voznog parka JGSP, što je veliki podsticaj tom preduzeću – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević, najavljujući nastavak te vrste investiranja i dogodine.

Grad nastavlja znatna ulaganja u obrazovanje, pa će tako 305 miliona dinara izdvojiti za nastavak radova i izgradnju Muzičko-baletske škole. Dodatnih 300 miliona otići će na obnovu gradske putne infrastrukture, a 120 miliona dinara namenjeno je izgradnji ambulante Doma zdravlja na Adicama.

– Prihodi Grada su sve bolji, što nam omogućuje da lakše realizujemo planirane investicije – rekao je gradonačelnik i izrazio očekivanje da će potrošnja budžeta biti bolja u drugoj polovini godine.

Ugovor o koncesiji za Apoteku „Novi Sad“ sa Apotekom „Benu“, koja je u vlasništvu nemačkog „Feniksa“, biće najverovatnije zaključen idućeg petka. Ugovor će biti na 15 godina, a od iznosa koncesione naknade, od 500 miliona dinara biće isplaćena sva dugovanja Apoteke „Novi Sad“, rekao je Vučević.

 

Izvor Novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...