Sreća u nesreći: Putnik se srušio u avionu i tada je počela prava drama

86

Avion sa srpskim turistima poleće sa surčinskog aerodroma noćas u 3.20 i sve je naizgled u redu. Međutim, nakon oko sat i po leta ka Šarm el Šeiku, 45-godišnji muškarac ruši se pred očima drugog putnika. Puka je sreća da je da taj drugi putnik bio doktor, i to kardiolog Dalibor Dragišić.

“ Nekoliko desetina sekundi bio je bez svesti, ja ga šamaram i vičem da diše. Taman kad sam mislio da je srčani zastoj, u tom trenutku nisam mogao da opipam puls na vratu, on otvara oči. U međuvremenu su se svi probudili, došla stjuardesa, viču: „Zovite doktora!“ A pored sedi moj prijatelj, koji im onako hladno i pribrano kaže: „Pa, on je doktor.“

Naš sagovornik ništa od toga u prvi mah nije ni primetio, jer se bavio „pacijentom“. Pošto je putniku bilo bolje, vratili su ga na sedište, ali su „dežurnog“ doktora nekoliko zapitkivali da li je potrebno da prizemlje avion.

Moje mišljenje je da je u pitanju sinkopa, ali dijagnozu će morati da postave kolege na zemlji“, kaže Dragišić i dodaje da je u takvim uslovima morao da se ponese instinktivno: nema prostora, nema dijagnostike, o pacijentu ne znaš ništa, oslanjaš se samo na osnovni pregled.

Tako da pitanje šta je sada sa putnikom koji je imao sreću u nesreći da mu pozli pred doktorom – ostaje neodgovoreno.

„Nisam ni stigao da se uplašim. Da je bila prava reanimacija, to bi bilo za priču“, uz osmeh zaključuje dr Dalibor Dragišić.

 

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...