U naseljima na levoj obali Dunava vlada nestašica ovih uređaja, građani masovno obilaze prodavnice, ali bez uspeha

389

BEOGRAD  – Poslednjih dana, posle velike poplave, najtraženije u Borči, Ovči, Krnjači i drugim naseljima na levoj obali Dunava nisu tablete za komarce koje besplatno deli Zavod za biocide, ni flaširana voda, već – pumpe!

Pošto je poplavljenih kuća mnogo, a nadležni ne uspevaju da stignu na sve adrese, žitelji ovog dela prestonice sami su se dali u akciju spasavanja onoga što se spasiti može i ispumpavanja vode iz dvorišta i kuća.

Mnogi od njih su još ranije imali pumpe u svojim garažama i podrumima, a oni koji nisu krenuli su masovno da obilaze prodavnice, pa je, kako saznajemo, čak došlo i do njihove nestašice.

“ Išao sam ovde do najbliže prodavnice u Krnjači da kupim pumpu, ali nije bilo. Rasprodalo se. Imam ja od ranije dve, ali mi sada ni pet ne bi završile posao. Dok se ne otkopaju kanali da voda koju izbacimo ima gde da ode, ništa ne vredi“,  žali se jedan stariji žitelj Krnjače, uz napomenu da, ipak, ne pamti ovako jake pljuskove, kao ni ovoliku poplavu.

A pumpe je moguće naći po ceni od 5.000 koliko koštaju one najobičnije, pa do više desetina hiljada dinara za one profesionalnije.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...