Vesić najavio koje će se mere preduzeti posle nevremena u Beogradu

186

SRBIJA – Sednica Skupštine grada Beograda, sa pozamašnim dnevnim redom, počela je oko 10.15, a deo opozicije predvođen Savezom za Srbiju, ni ovoga puta ne prisustvuje zasedanju.

Na samom početku sednice, pre usvajanja dnevnog reda, povela se priča o poplavama na levoj obali Dunava i stanju kanalizacione mreže u Beogradu.

„Bedno je koristiti prirodne nepogode u političke obračune. Juče je u Britaniji bila poplava iako oni sigurno imaju kanalizaciju. Problema je bilo, najviše na levoj obali Dunava. Potpisali smo ugovor i za 50 miliona evra rešićemo problem kanalizacije u ovom delu Beograda“, istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Kako je dodao, nivo vode je tek danas počeo lagano da opada.

„Kada ispumpamo vodu onda će Zavod za javno zdravlje i Zavod za biocide izvršiti kompletan tretman. Pošto ne možemo da priđemo svim lokacijama, u četvrtak ćemo sa 24 aviona zaprašivati komarce“, dodao je Vesić.

Odbornici Skupštine grada raspravljaće danas o završnom računu budžeta za 2018. godinu, boravišnim taksama, uvođenju sistema javnih bicikala, promeni naziva ulica na opštinama Rakovica, Čukarica, Zemun, podizanju spomenika despotu Stefanu Lazareviću, Nikolaju Krasnovu i Miloju Mići Orloviću.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...