Brnabić i Tabaković potpisale: Ovo će građanima obezbediti kvalitetnije usluge

175

BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić i guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković potpisale su danas protokol o saradnji na unapređenju digitalizacije u Srbiji i poručili da će to obezbediti građanima brže i kvalitetnije usluge.

„Protokolom o saradnji na zajedničkom projektu E-Srbija, mi se još jednom posvećujemo tome da za naše građane napravimo okruženje u kome više ne pričamo o javnoj upravi i administraciji, već o javnim uslulgama. Vlada je tu da bude servis građana“, rekla je Brnabić nakon potpisivanja protokola u NBS.

Istakla je da sada imaju konkretne ciljeve i aktivnosti na kojima će se raditi kako bi do kraja mandata ove vlade imali Srbiju koja se prepoznaje kao zemlja u koju treba ulagati u nove tehnologije i inovacije.

„I zajedno ćemo povući Srbiju da bude jedan od pobednika 21. veka“, naglasila je Brnabić.

Tabaković je istakla da je cilj da se pokaže da elektronski servisi nisu privliegija samo vlade, već da pravo i mogućnost da ih koriste i da budu elektronski pismeni imaju svi građani.

Guverner je dodala da elektronski servisi štede vreme i novac, omogućuju građanima da koriste savremene tehnologije i da budu uključeni u savremeni svet.

„Ipak, još se borimo protiv svih otpora novim servisima“, napomenula je Tabaković.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...