Varali na materijalu za obnovu vodovoda

111

Zbog toga što su tokom rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Nišu krajem 2017. i početkom 2018. godine ugrađivali jeftiniji, a prijavljivali skuplji materijal i pritom štelovali dokumentaciju, kako pišu iz policije, uhapšeni su službenik Direkcije za izgradnju, odgovorno lice MDS inžinjeringa i odgovorni izvođač radova.

Krivične prijave podnete su protiv dvadesetosmogodišnjeg muškarca, odgovornog lica privrednog društva Šoki plus d.o.o. Belotinac, i 21-godišnjeg muškarca, odgovornog lica preduzetničke radnje za izvođenje zemljanih radova i transport Dača trans Jelašnica.

Svi oni sumnjiče se da su su krajem 2017. i početkom 2018. godine dok su radili pod Ugovorom o izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže u Nišu koristili jeftinije materijale lošijeg kvaliteta od onih koji su predviđeni ugovorom, a od Grada Niša naplaćivali radove po ugovorenim cenama.

U cilju prikrivanja izvršenja krivičnog dela oni su, kako se sumnja, falsifikovali građevinsku dokumentaciju u koju su unosili neistinite podatke, odnosno da su ugrađeni materijali predviđeni ugovorom – piše u saopštenju.

Procenjuje se da su oštetili Grad Niš za 1,5 miliona dinara.

Izvor Južne vesti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...