Vučić o izjavi Haradinaja: Šta ti je podsvest! Pa, meni ni za 100 godina ne bi palo na pamet tako nešto…

137

Srbima na KiM pomoći će država, a od međunarodne zajednice ne očekujemo ništa povodom otežanog snabdevanja našeg naroda u pokrajini, jer smo njima uvek i u svakoj situciji mi malo više krivi, samo zato što nećemo da priznamo nezavinost Kosova, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da zato moramo da se uzdamo „u se i u svoje kljuse“ i da će država videti kako sve može da pomogne svom narodu na KiM u toj teškoj i složenoj situaciji.

Predsednik je tako dogovorio na pitanja novinara kako je moguće da u 21. veku neko onemogućava snabdevanje namirnicama i da li je to vid asimilacije Srba na KiM.

„Radićemo ono što možemo. Ne mogu i neću da vam govorim sve šta ćemo da radimo, ali radićemo ono što možemo i snadbevaćemo naš narod i pomagaćemo“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

„Nećemo dozvoliti da naš narod umire od gladi, iako bi to mnogi voleli, ne samo u Prištini i ne samo u delu sveta, već, nažalost, i ovde u centralnoj Srbiji“, podvukao je predsednik Srbije.

On je ukazao da je Priština sada smislila novi izgovor za to što je uvela takse na robu iz centralne Srbije i tako otežava snabdevanje Srba na severu pokrajine:

„Haradinaj je izjavio – „oni hoće uz hranu da ubace i oružje i drogu“. Šta ti je podsvest! Pa, meni ni za 100 godina ne bi palo na pamet tako nešto… Oružje i droga… Valjda zbog toga što su to izmislili, ljudi sad ne mogu da dobiju hranu“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je to ozbiljan problem i da će se njime država baviti i gledati kako da pomogne svom narodu u izuzetno teškoj i složenoj situaciji.

Videćemo koliko i na koji nacin Srbima možemo da pomognemo i na tome ćemo raditi i dalje, dodao je Vučić.

Vučić najavio ozbiljno povećanje plata zdravstvenim radnicima i ovo im poručio (FOTO)

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...