Ako imate psa, ovo su najbolji trikovi za čišćenje stana

Da li su u vašem domu tepisi sklonjeni ili uflekani, uglovi stočića izgrickani, a mebl nameštaja iznova i iznova prekriven dlakama?

2.543

Evo načina da imate i psa, i čist dom:

  • Koristite lepljivi valjak za skidanje dlaka sa platnenih površina. Slilčnu funkciju mogu imati i rukavice od lateksa, koje ćete navući preko šake, i proći njome preko mebla, ili tepiha.
  • Uvek u blizini imajte asepsol, pakovanje ubrusa i puder za suvo pranje fleka. Sve što očistite za svojim psom važno je tretirati dezinfekcionim sredstvom. Za fleke od povraćanja na nameštaju koristite prašak za suvo skidanje fleka.
  • Čak i ako redeovno negujete i kupate svog ljubimca, njegov krevet može poprimiti neprijatan miris, postati skladište dlaka i izvor zaraze.

Ono što treba da uradite jeste da se pobrinete da čist i okupan pas ulazi u čist krevet.

Najbolji i najlakši način jeste pranje u mašini za veš.

Pre toga, najpre usisivačem pokušite dlaku i mrvice, kako bi se tkanina sa kreveta što bolje oprala.

  • Redovno četkajte svog ljubimca, kako biste smanjili linjanje. Kod pasa, preporučuje se da to radite nekoliko puta nedelno za dugodlake, i jednom nedeljno za kratkodlake.
  • Blato sa tepiha je lakše ukloniti ako ga prvo osušite. Kada se osuši, iščetkajte ili usisajte koliko možete, a zatim tretirajte mrlje deterdžentom za pranje veša, tako što ćete ga utrljati vlažnim papirom.
  • Kod vlažnih fleka, najpre se potrudite da peškirom upijete što više vode, a zatim problematično mesto tretirajte tečnim sapunom koji ste rastvorili u toploj vodi.

Kod starijih, tvrdokornih mrlja i onih koje snažno neprijatno mirišu, primenite sredstvo za čišćenje na bazi enzima.

 

  • Ako se uspevate da uklonite miris urina sa tepiha, pomešajte isceđen limunov sok sa vodom, sipajte mešavinu u odgovarajuću bočicu, i poprskajte vlažno mesto na tepihu.

Limun je izuzetno dobar za uklanjanje neprijatnih mirisa sa tepiha, i držanje psa na distanci neko vreme.

Ako tretirate psa kao čoveka, možete mu ozbiljno naškoditi!

 

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...