Beograd: Do sada 800 prijava za naknadu štete od poplava, evo kakvu sve pomoć građani mogu da očekuju

133

BEOGRAD – Danima se saniraju posledice poplava koje su najviše pogodile sugrađane na levoj obali Dunava, a prema rečima pomoćnika gradonačelnika Andrije Mladenovića, bilo je više od 800 prijava iz ovog dela grada.

Prema njegovim rečima, na osnovu dogovora sa sednice gradskog Štaba za vanredne situacije, Grad Beograd će sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu i Centrom za socijalni rad izaći u susret svima koji upute zahtev da dobiju novčanu pomoć.

Centar za socijalni rad će otvoriti nekoliko punktova na teritoriji opštine Palilula, odnosno na levoj obali Dunava, kako bismo olakšali građanima tog dela grada da mogu brže i efikasnije da podnesu zahtev za pomoć. To je najjednostavnija i najbrža procedura kako bi se pomoć isplaćivala u najkraćem mogućem roku.

Šteta će se, kako je dodao, isplaćivati u visini jedne do tri prosečne plate.

On je dodao da su sva javna komunalna preduzeća već popisala zaposlene sa teritorije opštine Palilula i njima će se isplatiti novčana pomoć. Na taj način će im se pomoći da nadoknade štetu i saniraju objekte koji su oštećeni.

Pomoćnih gradonačelnika je rekao i da bi građani trebalo da štetu prijave opštini Palilula uz navođenje adrese na kojoj je do problema došlo.

„Ključna stvar je da svi oni ljudi kod kojih je došlo do izlivanja, moraju da očiste objekat da bi ekipe Zavoda za biocide mogle da dođu i da dezinfikuju objekte“,  zaključio je Mladenović.

Izvor Blic, Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...