Grbić: „Na papiru smo najjači do sada“

299

Selektor srpskih odbojkaša Nikola Grbić rekao je danas da će predstojeći dueli sa Bugarskom, Iranom i SAD biti dobra prilika da se ukažu stvari na kojima treba da se radi.

„Cilj nam je da igramo najbolje što možemo i mislim da će ta tri protivnika da nam ukažu na stvari na kojima treba da radimo jer nema boljeg pokazatelja od jakog protivnika koji kažnjava svaku tvoju nepreciznost“, rekao je Grbić pred početak turnira u Plovdivu.

Srpski odbojkaši će od 28. do 30. juna u Plovdivu igrati peti vikend Lige nacija, na kom će im rivali biti Bugarska, Iran i SAD.

„Na papiru smo u najjačem sastavu do sada, ali ne i kompletni. To ne znači mnogo jer je taj tim poslednju utakmicu zajedno igrao pre godinu dana. Potrebno je vreme za automatizme. U procesu smo stvaranja novih navika“, kazao je Grbić.

Reprezentativac Srbije Dražen Luburić je rekao da je Liga nacija dobro poslužila.

„Cilj Lige nacija je bio da neki mladji, drugi igrači dobiju šansu da se pokažu i naprave svoje prve korake u reprezentaciji. Možemo da budemo zadovoljni zbog toga što smo dobili širi spektar igrača“, rekao je Luburić.

Srbija će prvu utakmicu igrati sutra protiv Irana, u subotu će se sastati sa selekcijom SAD, dok će turnir završiti u nedelju protiv domaćina Bugarske.

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...