Huawei jeste u problemima, ali se P30 serija odlično prodaje (za sad)!

Sjajna prodaja za sjajni telefon

173

Huawei ima velikih problema sa vladom SAD i to nije tajna. Zbog trgovinskog rata i zabrane američkim kompanijama da posluju sa kineskim gigantom, očekuje se veliki pad prodaje od 19. avgusta, kada zabrana stupa na snagu. Ako se nešto ne promeni, naravno.

U međuvremenu, drugi najveći svetski proizvođač mobilnih telefona obara neke svoje rekorde u prodaji, odnosno serija P30 se odlično prodaje.

Huawei je objavio da je prodato 10 miliona jedinica P30 serije od marta, odnosno u poslednjih 85 dana, prenosi Android Authority podatke kompanije. Zvuči impresivno, ali koliko je to u poređenju sa prethodnikom ove serije, odnosno linijom P20?

„Dostigli smo 10 miliona prodatih jedinica za 62 dana manje nego što nam je trebalo sa serijom P20“, rekao je Kevin Ho, predsednik Huaweijeve jedinice za mobilne telefone. To je prilično veliki napredak u odnosu na prošlu godinu, koja je bila i te kako dobra.

Model P20 Pro je za četiri nedelje od objavljivanja postao najprodavaniji Huawei uređaj Huaweija u Zapadnoj Evropi. Podaci navode da je P20 Pro prodavan 316 odsto više nego P10 Plus u istom regionu.

Kompanija je početkom juna objavila da je do 30. maja prodala ukupno 100 miliona smartfona. P30 je fantastičan telefon, sa najboljom kamerom na tržištu, a jasno je da je Huawei bio u velikom naletu i niko se nije smejao na javno izrečene ambicije da želi da bude lider na tržištu mobilnih telefona.

Ipak, zabrana vlade SAD američkim kompanijama da trguju sa njom će svakako uticati na pad prodaje, ako se nešto ne promeni. Ako pogledate kod nas oglase, ili drugde, videćete koliko je opala vrednost ovim telefonima, uprkos neospornim kvalitetima.

Osnivač kompanije, Ren Zhengfei potvrdio je neke navode da je globalna prodaja mobilnih telefona opala za 40 odsto.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...