Radojičić preneo preporuku Zavoda za javno zdravlje: Evo da li je voda iz gradskog vodovoda ispravna za piće

129

SRBIJA – Analize su pokazale da voda za piće iz gradskog vodovoda nije kontaminirana na levoj obali Dunava, ali je preporuka Zavoda za javno zdravlje da se ne koristi.

U naseljima na levoj obali Dunava, koja su u nevremenu pogođena poplavama, analize su pokazale da voda nije kontaminirana, ali je preporuka Zavoda za javno zdravlje da za piće ne treba koristiti vodu iz gradskog vodovoda, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je novinarima, posle sednice Štaba za vanredne situacije, rekao da je na terenu postavljeno 25 cisterni sa vodom za piće, a da će 32 tone flaširane pijaće vode, preko Crvenog krsta, biti podeljeno dečjim institucijama, domovima zdravlja i drugim prioritetnim institucijama.

Situacija u naseljima na levoj obali Dunava koja su u nevremenu pogođena poplavama se normalizuje, ali nadležne službe su i dalje na terenu kako bi ti delovi Beograda u potpunosti profunkcionisali, kazao je Radojičić.

Gradonačelnik je naveo da je trenutno najvažnije da se uradi asanacija terena, dezinfekcija i dezinsekcija i da na tome rade ekipe Zavoda za javno zdravlje i Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

Na terenu su i opštinske komisije koje vrše popis domaćinstava oštećenih tokom nevremena, rekao je Radojičić. Kazao je da se, prema trenutnim podacima, za to prijavilo oko 650 porodica i da su komisije obišle oko 250 i napravile uvid u trenutnu situaciju.

Gradonačelnik je istakao da ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju rade na suzbijanju komaraca i najavio da će od subote komarce suzbijati iz aviona.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...