Vozači, oprez, ako ne poštujete ove propise u Crnoj Gori, možete završiti u zatvoru

148

Crnogorska Vlada utvrdila je danas izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja kojima je propisana kazna zatvora za lica koja upravljaju vozilom pod dejstvom opojnih droga, alkohola u koncentraciji od 2 promila ili većoj.

U zatvor će ići i oni koji  koji se u naselju kreće brzinom koja je za 70 km/h i više veća od dozvoljene ili van naselja brzinom koja je za 90 km/h veća od dozvoljene.

Kaznom zatvora  biće sankcionisani i oni vozači koji upravljaju vozilom za vreme trajanja mere zabrane upravljanja ili ograničavanja prava na upravljanje motornim vozilom i oni koji odbiju alkotestiranje ili zaustavljanje na propisan znak policijskog službenika.

Jedna od novina koju donosi predlog zakona odnosi se i na unapređenje rada auto škola i načina polaganja vozačkog ispita.

Propisani su precizni uslovi koje moraju ispunjavati auto-škole, kao i vozila na kojima se vrši obuka kandidata za vozače, naveo je  Dragan Pejanović, državni sekretar u ministarstvu saobraćaja, i dodao da se po prvi uvode ovlašćeni ispitivači i propisuju jasni kriterijumi za lica koja mogu dobiti licencu, navodi se u Vladinom saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...