Vučić najavio povećanje plata ovim radnicima

337

Vatrogascima i pripadnicima spasilackih jedinica već ove godine biće povećane plate za najmanje 10 odsto, a sledeće možda i više od toga i država će raditi na poboljšavanju njihovog životnog standarda, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je istakao, na svečanosti povodom završetaka trodnevne međunarodne vežbe u oblasti vanrednih situacija „Srbija 2019“, da oni rade jedan od najtežih poslova i da država želi da motiviše ljude da se bave tim poslom.

„Njihov status ćemo da propavimo i poboljšanjem opreme, a već je dosta toga i urađeno“, rekao je Vučić i zahvalio MUP-u što o tome brine i ministru Nebojši Stefanoviću.

Predsednik je kazao da država mora tim ljudima da se oduži boljim životnim standardom i da će, ako godišnja inflacija bude dva ili 2,5 odsto, povećanje plate od najmanje 10 odsto značiti veliki rast životnog standarda.

Vučić je zahvalio ruskim prijateljima koji su sa našim prijateljima iz regiona – BiH, Severne Makedonije, Turske i Mađarske, ali i sa prijateljima sa Kube i iz Rusko- jermenskog centra, koji su se borili sa nama 2014. godine kada su u Srbiji bile velike poplave.

Predsednik Srbije je istakao da su ruske spasilačke jedinice tokom poplava u Srbiji rizikovale živote svojih članova u Obrenovcu koji su borili za svaki život i da je od tada stvorena „ta vrsta bratstva naših spasilačkih jedinica“.

Vučić je primetio da je njima na svečanosti teško iako samo sede ali na vrućini i da zato treba građani da poštuju to što spasioci i vatrogasci rade u najtežim uslovima – kada su požari, kada je hladno u poplavama.

I ovog puta je naša zemlja mogla u toj oblasti da nauči mnogo od prijatelja iz Rusije, rekao je on i dodao da se Srbija pokazala kao dobri domaćini.

Kako je rekao, najvažnija pouka je regionalno povezivanje jer elemetarne nepogode ne poznaju granice i da zato moramo da štitimo stanovništvo zajedno.

Takođe, saradnja je važna i globalno, a to je pokazala Rusija koja nam je pomagala kada god smo imali elementarne nepogode, naglasio je Vučić.

Dodaje da treba da unapređujemo infrastrukturu i izgradimo objekte kako bi se zašititili od potencijalnih nepogoda, da opremimo ljude.

Vučić ističe da država danas ima mnogo više novca za to nego ranije i da su poslednje poplave pokazale da vredi sve što je urađeno u prethodnom periodu, pošto nije bilo poplava ni u Mionici, niti Valjevu i Aleksincu.

„Želim da zahvalim građanima Srbije što su dobro razumeli koliko je uloga spasilaca i vatrogasaca i svih onih koji svoje najvažije stavljauju na kocku svakog dana i što su uz njih“, poručio je Vučić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...