Aleksić: Bez Vučićevog odobrenja Jutki nije mogao da se vrati mandat

116

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Narodne stranke i poslanik Miroslav Aleksić kazao je danas da je vraćanje odborničkog mandata bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, optuženom za polno uznemiravanje Marije Lukić, dokaz da je, kako je rekao, „naprednjački režim ogrezao u nasilju i bezakonju“.

„Protiv Jeličića se vodi krivični postupak, u toku je suđenje i zbog toga njemu mandat nije trebalo da bude vraćen, jer je vraćanjem mandata javnosti poslata poruka da se nasilje isplati i da se optuženi nasilnici mogu nesmetano baviti politikom“, navodi se u pisanoj izjavi.

Aleksić je kazao da je Jeličić očigledno bio u pravu kada je tvrdio da iza njega stoji predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jer, kako je Aleksić naveo, Vučić odlučuje o svemu u Srbiji i da bez njegovog odobrenja mandat nije mogao da bude vraćen.

„Podsećam da je Vučić na RTS-u javno promovisao nasilje izjavom ‘tuci koga ti hoćeš u svojoj kući’, a da njegovi batinaši maltretiraju i tuku građane i političke neistomišljenike širom Srbije“, rekao je Aleksić.

On je naveo da će Narodna stranka istrajati u borbi da zaštiti kako Mariju Lukić, tako i sve žrtve nasilja u Srbiji i dodao da ta stranka neće odustati dok „tu nasilnu organizovanu kriminalnu grupu ne smeni sa vlasti i dok ta grupa ne budu odgovarala za svo nasilje i pljačku koje je počinila“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...