Apple ostaje bez glavnog dizajnera posle skoro 30 godina

Tvorac izgleda ikoničnih aparata osniva svoju firmu

197

Glavni dizajner Apple uređaja Džonatan Ajv (Ive) napušta kompaniju posle skoro 30 godina. Popularni Džoni je jedan od najzaslužnijih za ikonične izglede uređaja kao što su iPhone, iPod, iPad, Apple Watch i drugi.

„Ovo izgleda kao prirodno i nenametljivo vreme da napravim promenu“, napisao je Džoni Ajv u izjavi da napušta kompaniju Apple i osniva sopstvenu firmu za dizajn, LoveForm.

Izvršni direktor firme Tim Cook rekao je da će Ajv i dalje raditi sa „jabukom“ na nekim ekskluzivnim proizvodima.

Džoni Ajv radio je u kompaniji Apple kao jedan od glavnih dizajnera od 1992. godine i odgovoran je za dizaj legendarnih proizvoda – Mac računara, iPod plejera, iPhone telefona i još nekih. Njegova kreativna agencija počeće sa radom tek u nekom trenutku 2020. godine, a kompanija Apple će, simbolično, biti prvi klijent, ali nije objavljeno na kojim projektima će sarađivati.

Ova vest ipak predstavlja inznenađenje za tech industriju, iako se Ajv godinama polako distancirao od kompanije u javnim nastupima. On se 2017. vratio na mesto glavnog dizajnera posle dve godine pauze.

Džoni Ajv će se baviti uređajima kakav je bio Apple Watch i posebno uslugama, koje spajaju zdravlje, praćenje zdravlja i tehničkih spravica i gedžeta. Ajv je slobodan da, kao direktor LoveForm kompanije sarađuje i sa drugim kompanijama širom sveta iz IT i dizajn oblasti.

Apple nije objavio koji je poslednji uređaj na kojem je Ajv radio.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...