Hitna pomoć u istom danu intervenisala tri puta, ali svaki put su zaticali samo ovog čoveka

109

Pijani muškarac pao je u Miljacku nakon što je zaspao sedeći na zidu korita reke u blizini tramvajske stanice na Skenderiji.

Odmah po dojavi o ovom slučaju na teren je izašla policija i jedna ekipa Hitne pomoći.

Muškarac je, na sreću, izvučen iz reke i prebačen na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu kako bi mu se pružila pomoć. To se desilo 25. juna, ali kako Radiosarajevo saznaje, to je tog dana bila čak treća intervencija Hitne pomoći zbog istog čoveka!

Reč je o 67-godišnjem Mirsadu. Najpre je, saznaje se, Mirsad pijan pao ispred kafane na autobuskoj stanici Ilidža (poznati Terminal), gde je razbio glavu i ozbiljno se povredio.

Kako je uobičajeno u tim situacijama, morala je intervenisati i policija i ekipa Hitne pomoći Sarajevo, a povređeni čovek prebačen na sarajevski CUM.

Međutim, dva do tri sata kasnije nakon što mu je pružena lekarska pomoć, Hitna pomoć i policija su ponovo pozvani. Ovaj put iz “Sara Centra”, opet na Ilidži. Kada su stigli na mesto događaja, policajci i medicinari bili su nemalo iznenađeni kada su ponovo pronašli Mirsada, prenosi Srpskainfo.

Noseći lozovaču, pao je i ponovo se povredio. Samo ovaj put na drugoj strani glave. Ekipe su ga ponovo medicinske zbrinule, ali Mirsad nije odustajao te se njegova odiseja po sarajevskim kafanama i javnim mestima nastavila dok nije završio u reci.

Policajci i medicinski radnici na terenu kažu da bi bila srećna okolnost kada bi se osobe u pripitom stanju zadržavale ili na drugi način zbrinjavale do otrežnjenja. To bi, dodaju, umanjilo troškove državi, ali i omogućilo da se pomoć ukaže brojnim bolesnicima koji su tog dana čekali da Mirsada po ko zna koji put pokupe sa sarajevskih ulica.

Gradonačelnik išao od jednog do drugog taksiste, evo šta je tražio od njih (VIDEO)

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...