Jovanović (SzS): Nestručnost i nesposobnost gradske vlasti doveli do nepravilnosti u budžetu od 240 miliona evra za 2018.

93

BEOGRAD – Šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je gradska uprava, „na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, samo u 2018. godini zabeležila nepravilnosti u iznosu od 28,35 milijardi dinara, odnosno 240 miliona evra“.

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da su te nepravilnosti iznete u izveštaju Državne revizorske institucije (DRI), koji, kako je rekao, „namerno nije dostavljen odbornicima u momentu kada je krnji gradski parlament glasao o završnom računu za 2018. godinu“.

„U odnosu na ukupan budžet prošle godine, to čini gotovo 30 odsto“, naveo je Jovanović koji je i potpredsednik Narodne stranke.

Po njegovim rečima, nepravilnosti se kreću od klasičnih zloupotreba sredstava do knjigovodstvenih propusta.

„Povrh svega, DRI je utvrdio da 1.160 stanova u vlasništvu grada nije evidentirano, kao i da 8.972 parcele nisu uknjižene“, naveo je Jovanović a preneo Savez za Srbiju.

On je ocenio da bi „sama činjenica da su osam milijardi dinara od integrisanog sistema naplate karata u javnom prevozu ubrojali u budžetski prihod, što i revizor potvrđuje da je besmisleno, bila u svakoj normalnoj državi dovoljna da čelnici vlasti podnesu ostavke“.

„Ovakav nalaz DRI u najmanju ruku pokazuje ogromnu nestručnost, nesposobnost i amaterizam gradske vlasti, a imamo osnovanu sumnju da je u brojnim slučajevima reč o kriminalnim radnjama, i sa tim u vezi ćemo u narednim danima kontaktirati nadležne organe i obavestiti javnost“, naveo je šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...