Nakon nepogoda sledi stabilizacija vremena, evo kada možemo da očekujemo novo nevreme (TABELE)

564

Nakon nekoliko vremenskih nepogoda koje su napravile velike probleme širom Srbije, meteorolozi tvrde da nas sada očekuje stabilizacija vremena. Padavine slabijeg intenziteta možemo očekivati tek u utorak na sredu naredne sedmice u Vojvodini.

Grmljavinski sistem koji je juče zahvatio Banat kretao se ka Beogradu i centralnoj Srbiji i opet zatekao sugrađane nespremnim.

U strahu da se ovakve nepogode mogu ponoviti novinari „Blica“ su kontaktirali meteorologa Đorđa Đurića iz „Weather2Umbrella“ koji je istakao da padavina poput jučerašnjih neće biti i ove večeri.

Do kraja dana neće biti padavina. Na severu će biti sunčano, dok će se u južnim i centralnim delovima stvoriti nešto više oblaka,  objašnjava Đurić.

Pored sunčanih intervala, očekuje nas i umeren do jak severozapadni vetar koji donosi prijatno vreme.

Temperatura će se kretati u intervalu od 26 na zapadu, do 31 na istoku, dok nas u Beogradu očekuje maksimalnih 28 stepeni.

Foto: RHMZ

Vikend će biti samo uvertira pred pravo letnje vreme tokom naredne nedelje. U subotu nas očekuje od 25 do 29 stepeni, dok će nedelja biti toplija sa čak 32 stepena.

U Beogradu temperatura neće prelaziti 30 stepeni.

„Jutra će biti prijatnija i svežija“,  ističe Đurić.

Pravo letnje vreme i novi tropski talas očekuje nas početkom predstojeće nedelje.

U ponedeljak će biti nešto manje toplo, dok će se u utorak temperatura kretati od 34 do 38 stepeni.

Foto: RHMZ

U noći između utorka i srede stižu nove padavine u Vojvodinu, praćene pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature.

Ipak, ovo „osveženje“ će biti slabijeg intenziteta od prethodnih.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...