Doneta odluka o selektoru, zašto se ovoliko čekalo?

816

Ljubiša Tumbaković biće novi selektor reprezentacije Srbije.

To je epilog višenedeljnih pregovora sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, a kako danas otkriva “Srpski telegraf“, konačan dogovor postignut je juče, na Vidovdan.

Ono što sada sledi jeste zasedanje Izvršnog odbora FSS početkom naredne nedelje, kada će Tumbakovićev izbor biti i ozvaničen.

Ovakav rasplet se očekivao odmah posle odluke o Krstajićevoj smeni, mediji su još tada pisali da je popularni “Tumba“ prvi izbor, ali onda je došlo do zastoja u pregovorima.

Navodno, razlog je, između ostalog, bilo i neslaganje koje je Tumbaković imao sa potpredsednikom FSS Nenadom Bjekovićem u vreme dok je Dragan Đurić bio na čelu Partizana. Tumbaković je tada bio uz Đurića, Bjeković na suprotnoj strani, pa je došlo do “zahlađenja“ njihovih sjajnih odnosa iz devedesetih godina prošlog veka, kada je Tumbaković osvajao trofeje sa Partizanom, a Bjeković obavljao funkciju sportskog direktora crno-belih.

Zato je baš Bjekoviću povereno da pregovara sa Tumbakovićem i očigledno je da su ti razgovori uspešno obavljeni i da će ovaj tandem ponovo sarađivati, ovaj put na još višem nivou.

Tumbaković na klupu Srbije dolazi posle nesvakidašnjeg rastanka sa selekcijom Crne Gore, jer nije želeo da njihov nacionalni tim vodi protiv selekcije tzv. Kosova.

Zvanični debi na klupi Srbije imaće u septembru, u jednoj od ključnih utakmica u borbi za plasman na EP, protiv Portugala u Beogradu.

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...