Građani traže od gradonačelnika da se obustave radovi u centru grada

245

Počela je rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Vuka Karadžića, u strogom centru Valjeva, vredna oko 11 miliona dinara, koja bi trebalo da bude završena za dva i po meseca, pišu Novosti.

Istovremeno, grupa stanara i vlasnika privatnih radnji i firmi, peticijom je od gradskih vlasti tražila je da radovi, koje izvodi valjevski „Vodovod“ budu odloženi, jer strahuju da ulica neće biti vraćena u prvobitno stanje, s obzirom na to da nije raspisan tender za njenu kompletnu rekonstrukciju.

U toku je zamena glavnog cevovoda i svih kućnih priključaka na vodovod, a za to vreme saobraćaj u Ulici Vuka Karadžića biće obustavljan po fazama radova. Grad planira da u rekonstrukciju ulice uloži 41,6 miliona dinara, biće obnovljeni kolovoz, trotoari, kišna kanalizacija i rasveta, a radovi bi, navodno, trebalo da počnu najkasnije početkom septembra.

 

– Rekonstrukcija vodovodne mreže počinje, a još nije raspisana javna nabavka za uređenje ulice. To nas dovodi u sumnju da u narednih šest meseci treba da živimo u raskopanoj ulici – stoji u peticiji upućenoj gradonačelniku, od koga, ističu, još nisu dobili odgovor.

Izvor Novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...