Jovanović: Nema šanse da ne pobedimo ako izbori budu fer i pošteni

153

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas na protestu „Jedan od pet miliona“ da su šestomesečenim protestima postavljeni temelji nove Srbije i da će opozicija, ako izborni uslovi budu fer i demokratski, nastupiti zajedno i pobediti.

„Nema šanse da ne pobedimo ako izbori budu fer i pošteni. Ako predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ne omogući fer i poštene izbore, svi ćemo ih bojkotovati, a on će se tako sam ispisati iz demokratskog života. Ostaće predsednik samo za one koji mu u Sava centru aplaudiraju kao da im život od toga zavisi“, rekao je Jovanović.

Ulazimo u jesen sa velikim kapitalom – dogovorom gradjana, istaknutih pojedinaca i opozicije i više nema nazad – sistem mora da se razmontira i napravi novi, naveo je Jovanović.

Jovanović je rekao da SNS više nikada neće pobediti u Beogradu i da se gradjani i opozicija bore protiv sistema u kojem caruju, kako je naveo, ljudska glupost, pohlepa, bahatost i nesposobnost.

„Nisu naši pravi protivnici neki Vesići i Jovičići, oni su samo pojavni oblici jednog degenerisanog sistema. Oni su prošlost, a mi smo u prethodnih šest meseci postavili temelj jedne nove Srbije“, naveo je Jovanović.

Jovanović je istakao da prioriteti po promeni vlasti neće biti „faraonski stadioni od 250 miliona evra“, nego izgradnja infrastrukture, kako elementarne nepogode više ne bi uništavale imovinu gradjana.

Jedan od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ Srdjan Marković je kazao da je aktuelna vlast pokazala da joj ništa nije sveto, kao i da podržava i poziva na nasilje.

„Pozivam sve učesnike političkog života na bojkot“, poručio je Marković.

Bivši aktivista „Otpora“ Srdjan Milivojević kazao je da su protesti, kako je ocenio, upalili baklju slobode i da se Srbija ne može umiriti.

Milivojević je naveo da je u Srbiji posle sedam meseci protesta situacija, kako je ocenio, još gora.

„Cela Srbija danas je Brus, Kruševac, Grocka, i Srbija je postala favela u kojoj caruje Srpska napredna stranka“, rekao je Milivojević.

Glumac Branislav Lečić poručio je Vučiću da ispuni zahteve protesta ili će, kako je naveo, Vučić ići sam na izbore.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...