Vlada Crne Gore se oglasila povodom informacije o napadu na učenike srpske nacionalnosti

128

Crnogorska vlada najoštrije je juče osudila, kako tvrdi, lažne medijske napise koji imaju za cilj širenje mržnje i netrpeljivosti, izmišljotina i podvala o navodnom incidentu u jednoj podgoričkoj školi, te pozvala tužilaštvo da odlučno reaguje.

Lažnu informaciju je, kako se navodi, objavio podgorički portal IN4S, kao „osmišljenu propagandu usmerenu protiv Crne Gore i svih njenih građana“.

Oglasila se podgorička škola povodom informacije o napadu na učenike srpske nacionalnosti

Pomenuti portal je objavio ranije juče da su učenici srpske nacionalnosti bili verbalno i fizički napadnuti u školi „Dragiša Ivanović“.

Posebnu su, kako kažu iz crnogorske vlade, zabrinuti što takvi ataci ne zaobilaze ni decu u crnogorskim školama, koje su „primeri suživota i tolerancije koja krasi našu zemlju“.

„Pozivamo Tužilaštvo da odlučno reaguje i stane na put širenju nacionalne mržnje i netrpeljivosti čiji je jedini cilj ugrožavanje mira i stabilnosti u Crnoj Gori“, poručeno je iz vlade, preneo je portal RTCG.

Na informaciju objavljenu na portalu IN4s, reagovalo je i Ministarstvo prosvete Crne Gore saopštenjem da, prema informacijama dobijenim od škole, nikakvog incidenta te vrste nije bilo.

Užas u školi: Učenica osnovne škole fizički i verbalno nasrnula na svoje vršnjake

I ministarstvo je pozvalo nadležne državne organe da, kako kažu, hitno reaguju i preduzmu sve zakonom predviđene mere i radnje, u cilju brzog otkrivanja i sankcionisanja svih onih koji na ovakav način uznemiravaju javnost.

Smatraju da je lažnim informacijama crnogorski obrazovni sistem zloupotrebljen, te da to više ne bi smelo da se ponovi ni sa jedne adrese, radi širenja nacionalne i verske netrpeljivosti.

Prethodno incident o kojem je izvestio portal IN4s, negirala je i Uprava škole.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...