Ove napitke ne smete davati psima!

Vrućine su vellike, a psima je, kao i ljudima, tokom leta povećana potreba za unošenjem tečnost.

3.478

Mnogi napici u našim rukama njima deluju primamljivo. Mnoge će čak i pokušati da dohvate sa stola, klupice ili sudopere.

Ipak, smeju li psi da piju bilo šta osim vode?

Čaj i kafa

– može vam delovati zabavno, ali jutarnju kafu ili čaj ne smete deliti sa svojim ljubimcem. Kafa i čaj sadrže kofein, koji je otrovan za pse. Znaci trovanja mogu biti povraćanje, dijareja, povišen puls i tremori. Trovanje kofeinom može biti i fatalno.

Sokovi

– prirodni, sveže ceđeni sokovi mogu biti bezopasni u malim količinama ako samo voće koje cedite nije loše za vašeg psa. Kupovni sokovi, sa druge strane, sadrže suviše šećera, konzervanse i druge veštačke supstance koje mogu biti opasne. Bolje im dajte komadić voća koje im može prijati, a držite se vode.

Gazirani sokovi

– iako „mehurići“ sami po sebi ne moraju biti štetni, mogu dovesti do nadimanja. Sa druge strane, veštački zaslađivači, kafein, konzervansi i druge štetne supstance mogu biti opasni za vašeg psa. Držite se podalje i od kisele vode, za svaki slučaj.

Mleko

– iako mleko deluje bezopasno, mnogi psi su zapravo intolerantni na laktozu. To znači da kravlje mleko može da uznemiri njihov stomak, izazivajući nadimanje, gasove, povraćanje i dijareju.

Napravite prirodno sredstvo protiv neprijatnog psećeg zadaha

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...