U Kragujevcu protest „Jedan od pet miliona“, ali bez šetnje ulicama, evo i zašto

62

U Kragujevcu će večeras biti održan 26. protest „Jedan od pet miliona“, a po najavama organizatora, posle skupa neće biti šetnje centralnim gradskim ulicama zbog vrućine.

Organizatori su najavili i da će Đački trg, na kom će biti održan skup, proglasiti „Trgom slobode“ na kome će „svi slobodoumni građani moći da kažu šta misle o samom protestu i da predlože način kako pojačati pritisak na lokalnu i republičku vlast“.

„Od protesta nećemo odustati! U uslovima kakve je ova nenarodna i banditska vlast uspostavila, bez slobode, pravde, poštovanja zakona i osnovnih načela demokratije, mi nemamo pravo da odustanemo“, objavljeno je na Fejsbuk stranici „Jedan od pet miliona Kragujevac“.

Organizatori protesta su naveli da će večeras „opet reći ne rasturanju porodice i društva, pljačkama, siromaštvu, rasprodaji i raspodeli svega što je uzurpirano“.

„Na najupornijima je da ne dozvole da se plamen slobode ugasi, jer je pitanje časa kada će se pretvoriti u buktinju i zauvek staviti tačku na kolektivno propadanje. Dočekaćemo taj trenutak spremni, sa mesta gde smo otpočeli borbu, dugu i neravnopravnu, jer znamo da dobro mora pobediti zlo“, piše u najavi protesta koji će početi u 19 časova ispred Prve kragujevačke gimnazije.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...