Vesić podneo krivične prijave, evo protiv koga

834

Zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić saopštio je na svom Fejsbuk nalogu da je Trećem osnovnom javnom tužilaštvu podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Stranke slobode i prave Dragana Ðilasa, direktorke „Junajted Medije“ Aleksandre Subotić, suvlasnika televizije N1 Dragana Šolaka, direktora te televizije Jugoslava Ćosića i njenih advokata Srđana Ćirovića i Tomaža Jeločnika.

Vesić smatra da su Ćosić, Ćirović i Jeločnik počinili krivično delo lažno prijavljivanje, a da su Ðilas, Šolak i Subotić izvršili krivično delo lažno prijavljivanje u podstrekivanju.

Zamenik gradonačelnika navodi da je krivičnu prijavu podneo zbog prijave televizije N1 protiv njega i ocenio da je ta prijava usmerena protiv njega i „diskreditovanju i umanjenju“ svega što je, kako kaže, postigao u privatnom poslu.

Dodaje da je način objavljivanja prijave protiv njega na televiziji N1, kako kaže, „klasičan primer zloupotrebe novinara i javnog glasila u privatne svrhe“.

Motive za podnošenje krivične prijave protiv njega, smatra Vesić, trebalo bi tražiti u činjenici da su Ðilas, Šolak i Subotićeva frustrirani zato što javno ukazuje na njihove zloupotrebe, malverzacije i afere.

Vesić smatra da ova lica „protivzakonito koriste televiziju N1 i njene novinare“ da na njega vrše pritisak.

On ja najavio da planira da u narednim nedeljama o ovom slučaju obavesti strane suvlasnike televizije N1, Regulatorno telo za elektronske medije i nadležne institucije Evropske unije.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...