DSS: Snabdevenost građana na Kosovu je posledica neodgovorne politike srpskih vlasti

113

BEOGRAD – Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da je trenutno stanje snabdevenosti stanovništva i bezbednosti na severu Kosova posledica neodgovorne kosovske politike srpskih vlasti od 2008. godine i bahatosti prištinske vlasti.

„Mafijaška prištinska vlast ima podršku SAD i EU da na svaki način, uključujući nasilje i anticivilizacijsko uvođenje taksi na robu iz Srbije, koristi i zloupotrebljava široki prostor snaženja državnosti samoproglašenog Kosova, otvoren pogrešnom politikom Srbije tokom prethodne decenije“, navela je DSS.

Ta stranka je ocenila da je, iz tog ugla, „besmisleno vajkanje“ direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da je vlast u Prištini stvorila „nemoguću atmosferu“ u kojoj se „hapsi, pa čak i puca na ljude“ koji organizuju snabdevanje severa Kosova osnovnim životnim namirnicama.

„Podsećamo Đurića da je Sporazum o integrisanom upravljanju prelazima između Kosova i centralne Srbije potpisan 2011, potvrđen i sproveden 2012. godine od Vlade SNS i SPS i da su to jedini legalni prelazi za sve vrste roba iz centralne Srbije. Takođe podsećamo Đurića da je po Briselskom sporazumom iz 2013. godine sva policija na severu Kosova integrisana u okvir jedinstvene Kosovske policije koja deluje po zakonima tzv. Kosova. Sada ta policija Kosova, brutalno i primenjujući prekomernu silu, koristi ovlašćenja koju joj je srpska Vlada dodelila“, navela je DSS.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...