Juve i De Liht – Sve je dogovoreno, ovo su brojke!

255

Mesec dana pre svog 20. rođendana, defanzivac Ajaksa Matis De Liht ostvariće jedan od transfera koji će obeležiti ovo leto u Evropi.
Nedeljama su se mediji svakodnevno bavili njegovim transferom posle fenomenalne sezone u Ajaksu, a kako i ne bi kada su za njegov potpis u trku ušli Juventus, Barselona, Mančester junajted, PSŽ…

Ipak, kako je vreme prolazilo, postalo je jasno da je italijanski šampion najuporniji i da će se De Liht iz Amsterdama preseliti u Torino.

Italijanski mediji, pre svih “Tutosport“, danas otkrivaju da bi već sutra, u ponedeljak, sve moglo da bude i ozvaničeno, s obzirom da su već poznate i sve brojke.

Prema tim informacijama, Ajaks će od ovog transfera inkasirati 67 miliona evra plus još 13 na ime dodatnih bonusa.

Dosta se prethodnih dana spekulisalo i o De Lihtovoj plati u Juventusu, a poslednje vesti govore da su se dve strane našle na osam miliona evra po sezoni, plus dodatna četiri miliona na ime bonusa, pa bi njegova zarada mogla maksimalno da iznosi 12 miliona godišnje, a ugovor će biti potpisan na pet godina.
Kada ovaj transfer bude realizovan, postaviće se pitanje i eventualnog odlaska nekog od aktuelnih Juventusovih defanzivaca, a već je počelo da se piše o želji PSŽ-a da angažuje Lea Bonućija.

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...