Na autobusima gradskog prevoznika od 10. jula biće posebne nalepnice, a značiće samo jedno

802

BEOGRAD – Sa rukovodstvom GSP napravljen je plan da 434 autobusa do 9. jula moraju da imaju klimu i na njima da stoji nalepnica da su klimatizovani, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

„Razumem da postoje stari autobusi, ali mi tokom letnjeg reda vožnje na ulici imamo 568 gradskih autobusa, bez privatnih autobusa. Juče smo napravili plan da 434 autobusa do 9. jula moraju da imaju klimu i na njima da stoji nalepnica da su klimatizovani“, rekao je Vesić za Pink, a prenosi Beoinfo.

On kaže da je na starim češkim tramvajima nemoguće ugraditi klimu, da u trolejbusima klima radi, dok u međuvremenu stižu 184 nova autobusa. Dodaje da sva vozila privatnih prevoznika imaju klima uređaje, a da je kazna za njihovo nekorišćenje dva miliona dinara.

„Oni ne uključuju klimu da bi štedeli gorivo. Grad im ne duguje, plaćamo ih u dan i po pređenom kilometru, lepo zarađuju od toga“, istakao je Vesić.

Govoreći o obnovi Kalemegdana on je ocenio da je za tri godine mnogo urađeno.

„Veliko stepenište na Kalemegdanu je do pre tri meseca bilo u lošem stanju, a sada je rekonstruisano“, rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da je stavljen kamen koji je identičan kamenu koji je stavljen 1928. kada je to stepenište pravljeno.

„Pre toga je sređeno i Malo stepenište Jelisavete Načić, plato oko Pobednika, most koji ide ka Sahat kuli, kao i Sahat kula, sredili smo i rekonstruisali Spomenik zahvalnosti Francuskoj, Damad Ali pašino turbe, česmu Mehmed paše Sokolovića“, precizirao je Vesić.

Prema njegovim rečima, uskoro kreće rekonstrukcija Pobednika, a naredne godine paviljona Cvijete Zuzorić.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...