Otkriveni najvažniji detalji Tumbakovićevog ugovora, a ko će mu biti pomoćnici?

585

Nepunih mesec dana posle odlaska Mladena Krstajića sa klupe “Orlova“, njegov naslednik na toj poziciji biće čovek koji mu je svojevremeno bio trener u Partizanu, 66-godišnji Ljubiša Tumbaković.

To je epilog višenedeljnih pregovora čelnika FSS sa doskorašnjim selektorom reprezentacije Crne Gore, a portal “Republika.rs“ danas je otkrio i ključne detalje Tumbakovićevog ugovora.

On će sa FSS-om potpisati ugovor na dve i po godine, a mesečno će zarađivati 25.000 evra, što je zarada koju su pre njega imali i Krstajić i Muslin.

U narednih dan-dva, Izvršni odbor FSS će potvrditi ovu odluku, pa će popularni Tumba moći da zasuče rukave, kako bi na najbolji način selektorao, a onda i pripremio ekipu za jedan od ključnih mečeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, protiv Portugala u Beogradu, 7. septembra.

Ono što za sada nije poznato, jeste sastav Tumbakovićevog stručnog štaba i da li će u njemu ostati Nikola Žigić i Simo Krunić koji su nedavno priključeni.

Podsetimo, Tumbaković je klupu Crne Gore napustio zajedno sa profesorom Aleksandrom Jankovićem, koji mu je bio prvi saradnik, pa je za očekivati da se njihova saradnja nastavi i u reprezentaciji Srbije.

Ipak, biće posebno zanimljivo da li će se obnoviti saradnja Tumbakovića i Zorana Mirkovića koja je prekinuta prošle jeseni, kada je Mirković sa mesta pomoćnika selektora reprezentacije Crne Gore došao na mesto šefa struke Partizana. Na klupi crno-belih se nije dugo zadržao, ovog proleća je podneo neopozivu ostavku i od tada je bez novog angažmana.

Ljubiša Tumbaković je svoje najveće trenerske uspehe ostvario u Partizanu, sa kojim je od 1993. do 2001. osvojio šest titula prvaka SR Jugoslavije i tri nacionalna Kupa.

U Kini je najupečatljivije rezultate ostvario sa Šandongom, čiji je trener bio od 2004. do 2009. godine. Sa ovim klubom je osvojio dve titule prvaka Kine i dva Kupa. Dva puta je biran za najboljeg trenera u Kini, a čak osam puta u SR Jugoslaviji.

Pročitajte sve o sportu na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...