Vučić o poplavama: Da li u našoj zemlji neko za sve mora da bude kriv?

110

BEOGRAD – Da li u našoj zemlji neko za sve mora da bude kriv, zapitao je sinoć predsednik Aleksandar Vučić u odgovor na pitanje ko je kriv za nedavne poplave u Beogradu i istakao da samo u Srbiji na nesreći neko pokušava da prikuplja poene.

„Je l u našoj zemlji za sve neko mora da bude kriv. Ako padne kiša ispred i pokvasite odelo, je l neko kriv? Ja ne razumem to. Za šta – ko je kriv“, upitao je Vučić gostujući na TV O2.

U emisiji su emitovane kritike opozicije zbog poplava, ali i snimci iz nekoliko delova grada kada su obilne padavine 2008, 2010. i 2013. godine pravile iste probleme kao i tokom nedavnih velikih padavina u više navrata.

Vučić je rekao da je njegov odgovor, za razliku od njegovih prethodnika, bio da ode među ljude, da im se pomogne u čišćenju kanala, ispumpavanju vode, pa i da čuje teške i ružne reci, što, kaze, prethodna vlast nikada nije htela da uradi.

„Moj odgovor je – izgradićemo kanalizaciju, potpisujemo ugovor i idemo u izgradnju. A, narod neka proceni šta je odgovoran i ozbiljan odgovor“, rekao je predsednik.

On se osvrunuo i na radove u Beogradu, rekavši da je to sve čini da bi grad bio lepši, da bi uzimali jos više novca od tursta – Kineza, Turaka, iz regiona.

Podsetio je da su i Velike stepenice na Kalemegdanu, kod amabsade Francuske rekonsturisane.

„Od ruine koju su nam ostavili napravili smo prelepe stepenice a od njihovih laži građanima nismo mogi ništa da objasimo“, rekao je Vučić i dodao da će saobraćaj oko Trga republike biti u funkciji 1. septembra a da će radovi oko trga biti nastavljeni.

Odbacio je primedbe opozicije da se novi investicioni plan koristi u predizborne svrhe, ističući da on nikada nije davao „lepa“ predizborna obećanja.

„Pobeđivao sam iako nisam lagao, već govorio istinu, obećavao reforme i težak rad, imao sam plan“, rekao je Vučić.

On je istakao i da se poverenje stiče radom.

„Oni su lažima pokusavali da pobede, ja se bavim ozbiljnim radom i planovima. Ne mogu da pobedim Ðilasa i Obradovica, pa ću da izmisljam 10 milijardi…“, rekao je Vucicć dodajući da na taj način govore oni koji polaze od sebe.

On je istakao i da živi za ovaj investicioni plan, da ima suficita u budžetu, da vidi kakvo je stanje u drzavnoj kasi, da imamo domaćinsku drzavu.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...