Svi pričaju o ovom čoveku: Zove se Tito Bosna, iz Indonezije je, a sada objašnjava kako je dobio ime (FOTO, VIDEO)

365

Jedan indonezijski novinar poslednjih nekoliko dana postao je prilično popularan na (virtuelnom) prostoru Bosne i Hercegovine.

Reporter kanala CNBC Indonesia je pažnju naših komšija, ali i korisnika društvenih mreža sa šireg prostora bivše Jugoslavije, privukao svojim imenom. Čovek se, naime, zove – Tito Bosna.

Njegovo neobično ime i prezime prva je primetila sarajevska novinarka Arduana Pribinja.

Njegovo ime je Tito Bosna i novinar je iz Indonezije, a upravo njegovo ime, poslednjih dana privuklo je pažnju medija u republikama bivše Jugoslavije.

Mnogi su se pitali da li je ime dobio po Josipu Brozu Titu. Sada se i on oglasio kako bi objasnio kako je zapravo dobio ovo ime.

„Zdravo, moje ime je Tito Bosna. U poslednjih nekoliko dana, identitet mog imena privukao je veliku pažnju medija u Bosni i Hercegovini. Moj otac, koji mi je dao ime, je veliki obožavatelj Josipa Broza Tita. Dao mi je ime u nadi da će tako dati optimizam Bosni i Hercegovini, koja je jednom doživela građanski rat u Jugoslaviji, zemlji u kojoj je Tito nekad služio kao premijer, a potom i kao predsednik“, napisao je on na Tviteru, te dodao:

„To je moje pojašnjenje građanima i medijima u Bosni i Hercegovini koji su došli da me direktno pitaju o mom imenu. Hvala vam puno, moje čestitke i poštovanje voljenim građanima Bosne i Hercegovine“, poručio je novinar koji radi za CNBC Indonezija.

Izvor b92.net
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...