Sinđeliću određen pritvor, ali ovog puta poternica ide iz Hrvatske

121
Saši Sinđeliću, svjedoku saradniku u slučaju terorizam u pokušaju, sinoć je određen ekstradicioni pritvor, saopštila je portparolka Višeg suda Aida Muzurović.

„Rješenjem sudije za istragu Sindjeliću je nakon saslušanja odredjen pritvor a zbog postojanja međunarodne potjenice koju je raspisala Hrvatska“, rekla je ona Portalu Analitika.

Protiv ovog rješenja Sindjelić ima pravo žalbe.

Viši sud u Podgorici odbio je u aprilu zahtjev Hrvatske, po upućenoj zamolnici, za izručenje Sindjelića.Zahtjev za izručenje je odbijen još u aprilu, a takvu odluku Višeg suda je potvrdio i Apelacioni sud.

Hrvatska potražuje Sindjelića zbog izdržavanja zatvorske kazne od 21 godinu zbog ubistva Mirka Fotisa, po presudi Županijskog suda u Vukovaru.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić saopštio je ranije da je Saša Sindjelić  zatražio politički azil u Crnoj Gori.

„Sindjelić je preko staza, mimo graničnog prelaza bježao u Crnu Goru, što je bilo vidno na njegovim nogama. Saopštio je inspektorima u Rožajama da je bio primoran da napusti Srbiju“, kazao je ranije Katnić.

Dodao je da je odluka o dodjeli azila u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Sindjelić se nalazio u Centru za azilante u Crnoj Gori, pod posebnim režimom nadzora.

Izvor Analitika
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...