Tropski talas hvata zalet, upozorenje na UV zračenje

343

Visoke temperature već nekoliko dana prisutne su u našoj zemlji, ali juče i danas je prava tropska uvertira, sa maksimalnom temperaturom od 37 stepeni. Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na velike vrućine za 1. i 2. jul.

FOTO: WEATHER2UMBRELLA.COM / SCREENSHOT

– U narednih nekoliko dana očekujemo visoke temperature koje neće prelaziti 38 podeok, a očekuje se kratkotrajna kiša koja neće uticati na poremećaj ravnoteže toplog i sunčanog vremena – kaže za „Blic“ meteorolog Đorđe Đurić iz „Weather2Umbrella“

Od juče smo bili svedoci osetno toplijih temperatura u odnosu na prošle dane, pri čemu se maksimalna dnevna temperature kretala od 32 do 37 stepeni u nekim delovima Srbije. Prosečna temperatura zadržala se na 35 podeoku.

– U utorak će biti još toplije sa temperaturama od 33 do 37 stepeni, ali usled oslabljenog hladnog fronta koji dolazi sa severozapada doći će do pojave nešto jačeg vetra. U nekim delovima Srbije temperatura može dostići i 38 podeok – rekao je Đurić.

Jutarnja temperatura biće od 15 do 23 stepena, a najviša dnevna od 34 do 39 stepeni. Tokom noći u pojedinim delovima grada moguć kratkotrajni pljusak sa grmljavinom.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...