Savo Milošević priča poučnu priču o Mercedesu i „fići“

Trener Partizana želi da edukuje fudbalsku javnost

258

Trener Partizana Savo Milošević je pre preuzimanja dužnosti šefa struke u Humskoj nekoliko godina obavljao funkcije u rukovodstvu FSS, sa posebnim akcentom na bavljenje mlađim kategorijama našeg nacionalnog tima.

Zbog toga je novinarima na pripremama u Sloveniji između ostalog bio i pravi sagovornik na temu najnovijeg kraha srpskih “Orlića“ na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu.

“Mislim da je krajnje vreme da prestanemo da se bavimo posledicama. Ovo su posledice, a uzroci su duboki, teški, komplikovani i biće sve teži. Tehnologija pravljenja igrača, kao i svaka druga tehnologija, mora da se s vremena na vreme modernizuje.

Ako hoćete danas da pravite Mercedes, morate da koristite novu metodologiju rada i savremenu tehnologiju. Ako imate tehnologiju da napravite Fiću, onda ćete Fiću i napraviti. Tehnologija razvoja naših igrača od početka nije dobra“, izjavio je Milošević, a prenosi “Telegraf“.

On je potom podsetio i na šta su on i Mitar Mrkela svojevremeno upozoravali i otkrio da su mnogi bili iznenađeni kako su naši omladinci postali prvaci Evrope, pa onda i prvaci sveta.

“Pričali smo Mitar Mrkela i ja to dok smo bili direktori, ali našu javnost nije zanimala ta priča. Nikog u državi to nije interesovalo. Postali smo prvaci Evrope i sveta, a neki ljudi su onda rekli „otkud sad ovo“.

Četiri godine pričao bez da sam uspeo da doprem do javnosti. Nisam koristio Evropsko ni Svetsko prvenstvo za promociju nas u Savezu, već sam više imao problema.

Pokušao sam da pošaljem poruke da je rezultat dobar, ali da imamo mnogo problema.

Sada ponovo koristim priliku da kažem da naš fudbal ne ide u dobrom smeru. Ova naša ekipa Orlića je imala potencijal da osvoji EURO“, objašnjava Milošević.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...