Samsung tužen, moraće na sudu da dokazuje da ne obmanjuje korisnike

Australijski zaštitnik potrošača kaže da se Samsung lažno reklamira

223

Australijska komisija za zaštitu potrošača (Australian Competition and Consumer Commission – ACCC) tužila je Samsung zbog navodnog obmanjivanja korisnika reklamama da su telefoni kompanije otporni na vodu.

Samsung od 2016. godine reklamira telefone tako što ih prikazuje da se koriste u uslovima koji nisu optimalni, kao što su, na primer, pod vodom u bazenima. ACCC navodi da korejski gigant nije imao osnova da ih tako predstavlja.

„ACCC navodi da Samsung u svojim reklamama lažno predstavlja Galaxy telefone i da obmanjuje javnost, jer navodi da bi oni mogli da se koriste u svim vrstama vode, uključujući i okean i bazene, kao i da to ne bi uticalo na njih, ali to nije slučaj“, rekao je predsednik Komisije Rod Sims u saopštenju.

ACCC je navela da je pregledala više od 300 reklama.

Nekoliko različitih Galaxy telefona ima rejting IP68 za otpornost na prašinu i vodu, što znači da bi mogli da rade do pola sata na do metar i po dubine. ACCC, međutim, ističe da se to ne odnosi na sve tipove vode, kao i da Samsung sam navodi da S10 ne bi trebalo da se koristi na plaži.

„Samsung je pokazao da se Galaxy koristi u raznim situacijama u kojima ne bi trebalo da bi tako privukao mušterije“, rekao je Sims.

Samsung je za Rojters naveo da ostaje uz svoje tvrdnje i da će se na sudu boriti protiv ovih optužbi.

Lider na tržištu mobilnih telefona ne staje, već vredno radi, pošto sprema redizajn svog savitljivog telefona, a u avgustu pravi promociju Note 10.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...