Zaplena na aerodormu u Nišu: Putnica iz Švedske pokušala da prokrijumčari vrednu garderobu

721

Na niškom aerodromu „Konstantin Veliki“ carinici su u koferu putnice iz Švedske otkrili i zaplenili neprijavljenu garderobu čija je vrednost procenjena na više od pola miliona dinara, saopštila je danas Uprava carine.

Prekršaj je otkriven 3. jula kada su dvoje putnika srpskog porekla, 42-godišnja Dankinja sa boravištem u Švedskoj i švedski državljanin letom iz Malmea stigli u Srbiju.

Odmah po dolasku putnici su se uputili ka zelenom kontrolnom prolazu, signalizirajući tim gestom da nemaju ništa da prijave.

To su ponovili i u razgovoru sa carinskom službenicom, ali je pregled torbi otkrio da putnica u svom koferu nosi novu, mahom žensku garderobu na kojoj su se nalazile etikete sa cenama.

Reč je o više od 30 majica i bluza, gotovo 20 suknji, haljina i pantalona, 8 pari sandala i letnjih papuča, kao i šest firmiranih ženskih torbica majkl kors, balensijaga i iv sen loran.

Putnica je rekla da je garderoba njena, ali nije prijavila carinskim službenicima, zbog čega joj je do okončanja prekršajnog postupka privremeno zaplenjena sva nova odeća.

 

Izvor Nasiusvetu.com
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...