Evo šta mačkama zaista prija

Ako ste vlasnik mačke, posebno ukoliko ste novi u ovoj ulozi, isprva će vam biti pomalo teško da otkrijete u čemu to vaš ljubimac zaista uživa, šta voli, i šta mu je potrebno da bi bio srećan.

338
  • Mačke vole da se igraju, te je važno da oko sebe imaju mnogo igračaka.

Za njihov zdrav razvoj najbolje je da to budu interaktivne igračke, poput zagonetnih loptica sa hranom ili laserskih igračaka.

  • Potrudite se da napravite udoban i miran kutak koji će biti samo za nju.  

Mačke vole da se veru, i gledaju na svet sa visine, pa je još bolje ako taj kutak bude na delu stepenica ili na nekoj prostranoj polici do koje lako može doći.

  • Mačke vole da grebu. Ako ih ljutito sklanjate od svakog komada nameštaja, ne pružajući im alternativu, osetiće se nepoželjno u vašem domu.

Nabavite karton i kanap, i napravite im čvrste velike igračke koje ćete im dati svaki put kada ih budete učili da ne grebu nameštaj.

  • Obezbedite joj uvid u spoljni svet. Prostor u kome mačka boravi mora imati velike prozore, kako bi mogla radoznalo da posmatra sve što se spolja dešava.

Dodatnu stimulaciju možete joj pružiti i zanimljivim TV programima, namenjenim upravo za mačke.

  • Mačke vole zelenilo.

Porazgovarajte sa odabranim veterinarom o biljkama koje ljubimac sme da gricka, kao i o onima koje mogu biti opasne, i u odnosu na njegove savete, učinite svoj dom zelenijim i prijatnijim prostorom i za sebe i za ljubimca.

  • Mačke vole da love. Provedite kvalitetno vreme sa njima igrajući se igračkama koje će moći da jure i love.

Za ovu razonodu nije vam potrebno mnogo novca. Dovoljne su vam mala plišana igračka, i pertla, kojom ćete igračku vezati i povlačiti, kako biste izazivali svog ljubimca na igru.

Ove napitke ne smete davati psima!

 

 

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...