Italijani pregledaju Beograđane besplatno

460

BEOGRAD, – Kampus zdravlja, tokom kojeg su planirani besplatni konsultativni zdravstveni pregledi, biće organizovan danas, od 8 do 13 sati ispred zgrade Starog dvora. Tom prilikom građani će moći da provere krvni pritisak, da urade EKG srca, ultrazvuk tiroidne žlezde, nutricionističke preglede za dijabetes, masnoću, težinu mase, najavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović gostujući na TV Studio B .

Kako je Mladenović rekao, ispred zgrade Skupštine grada Beograda, biće postavljena tri šatora u kojima će lekari potpuno besplatno pregledati pacijente. Kampus se realizuje u saradnji sa italijanskim medicinskim stručnjacima na čelu sa endokrinologom Ana Marijom Kolao. Svi zainteresovani građani moći će da se pregledaju bez zdravstvene knjižice i uputa.

„Ovakav kampus organizujemo prvi put u Srbiji, a Italijani ih organizuju prvi put izvan Apeninskog poluostrva. U Italiji je 80.000 Italijana prošlo taj pregled. Uloga ovih kampusa je da se sprovodi prevencija bez ikakvih obaveza, plaćanja i dokumentacije”, rekao je Mladenović. Inače, Ana Marija Kolao, održaće i predavanje na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Ana Marija Kolao zahvalila je na gostoprimstvu i naglasila da je „Kampus zdravlja“ duga priča koja traje deset godina i koja je nastala iz želje da se naprave besplatni preventivni pregledi protv raka dojke, a zatim je posvećen svim bolestima.

„Nastao je u Napulju, a zatim se prošiorio na celu Italiju. Po prvi put smo van granica naše zemlje i prvi put smo u Beogradu“, rekla je Kolao, saopšteno je iz gradskog sekretarijata za informisanje.

Izvor Zdravlje-vodič.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...