Partizan objasnio SVE MOGUĆNOSTI, koliko će zaraditi od Evrope sledeće sezone?

539
Već nedeljama se najavljuje da će ovo leto biti izuzetno finansijski povoljno po klub iz Humske, pre svega zbog odličnih ponuda koje imaju Strahinja Pavlović i Rikardo Gomeš, od čijih transfera se očekuje zarada od preko 10 miliona evra, a dodatan novac crno-beli mogu da očekuju i kroz borbu za plasman u Ligu Evrope.
Tom temom danas su se detaljno bavili na Partizanovom sajtu i u potpunosti otkrili koliko bi crno-beli mogli da zarade ako se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope.
Za početak, Partizan ima sigurnih 260.000 evra, kao učesnik drugog kola kvalifikacija za LE, bez obzira na ishod tog dvomeča, najverovatnije sa Kilmarnokom.
Ako se crno-beli plasiraju u treće kolo kvalifikacija, inkasiraće dodatnih 280.000 evra, a ako uđu i u plej-of, očekuje ih još 300.000 evra, ali samo u slučaju da u plej-ofu ispadnu iz daljeg takmičenja.
Međutim, ako Partizan bude uspešan i u plej-ofu, onda na tih 300.000 evra treba da zaboravi, jer svakom učesniku grupne faze sleduje nagrada od 2.920.000 evra.
Kada tu sumu saberemo sa nagradama iz kvalifikacija (260.000 plus 280.000 evra), dolazimo do ukupnog iznosa od 3.460.000 evra.
Ni to nije sve.
Partizan bi u grupnoj fazi odigrao šest utakmica, a svaki remi bi mu doneo još 190.000 evra, svaka pobeda 570.000 evra. Ako osvoji prvo mesto u grupi, Partizan bi zaradio još milion i po evra, a ako u nokaut fazu ode kao drugoplasirani u grupi, inkasiraće milion evra.
Ovo su uglavnom sume koje su bile poznate i prošle sezone, ali Partizan danas na svom sajtu skreće pažnju i na dodatne mogućnosti da se još više zaradi od učešća u Ligu Evrope.
“Izborena grupna faza ‘UEL’ donosi i pre početka odigravanja utakmica po grupama i dodatni novac.
 
Reč je o ‘vrednosnoj akciji’ u iznosu od tačno 71.430 € koja se multplikuje onoliko i u zavisnosti od toga gde se dotični klub, kada je u pitanju njegov klupski koeficijent, nalazi u poređenju sa preostalih 47 učesnika grupne faze.
 
Drugim rečima, klub koji ima najslabiji koeficijent od svih 48 klubova kasiraće 71.430 €, onaj iznad njega 142.860 € (2 x 71.430 €), 46. klub na listi dobija 214.290 € (3 x 71.430 €) itd….sve do kluba sa najjačim koeficijentom od svih 48 klubova, kome se uplaćuje tačno 3.428.640 €.
 
Mi već sad znamo da bi Partizan, ukoliko izbori grupnu fazu, bio sigurno minimum u 3. ‘šeširu’, a to znači minimum 13 a možda i svih 20 ‘vrednosnih akcija’ od po 71.430 € (što bi predstavljalo iznos između 1.000.000 € – 1.400.000 €).

Još uvek nismo sve nabrojali, jer na to dolazi i novac iz tzv. marketinškog pula, pri čemu ćemo se sad koncentrisati samo na onaj (najveći) deo pula iz kojeg se novac rapoređuje učesnicima grupne faze ‘UEL’: Srbija ima 3 predstavnika u kvalifikacijama za „UEL“ (Partizan, Radnički i Čukarički), a teoretski je moguće da 4 kluba iz naše zemlje učestvuju u raspodeli novca iz ovog izvora (ukoliko bi C. zvezda ispala iz kvalifikacija za Ligu šampiona, pa se zajedno sa ostala 3 srpska tima dočepa grupne faze „UEL“).

– U slučaju da imamo sva 4 kluba u grupnoj fazi, Partizanu bi kao osvajaču kupa pripalo 40% novca, a preostala tri kluba bi dobila po 20%.

 
– Ukoliko bi Srbija imala tri kluba u grupnoj fazi (a da Partizan naravno bude jedan od njih), Partizanu bi opet pripalo 40%, a ostala dva kluba bi dobila po 30%.
 
– Ukoliko bi Srbija imala dva kluba u grupnoj fazi (a da Partizan ponovo bude jedan od njih), Partizanu bi pripalo 60%, a drugi klub bi dobio 40%“, objašnjeno je na sajtu Partizana.
Crno-beli podsećaju i na zaradu od ulaznica, marketinga, TV prava i na kraju dolaze do još jedne okvirne sume.
 
“Bilo kako bilo, možemo slobodno da tvrdimo da bi plasman Partizana u grupnu fazu ‘UEL’ ove sezone, sa jednom, eto, samo solidno odigranom grupnom fazom u smislu osvojenih bodova, čak i bez ‘prezimljavanja’ u Evropi, našem klubu doneo direktnan prihod od 7.500.000 € (ovaj iznos treba umanjiti za troškove putovanja i same organizacije utakmica koji svakako nisu beznačajni a zavise od destinacija protivnika, administracije itd…)“, zaključeno je na klupskom sajtu Partizana.
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...