Drama u Sarajevu: Predsednik Turske stigao avionom, njegovo obezbeđenje napravilo haos na aerodromu

1.013

Prava drama odvijala se danas na pisti sarajevskog aerodroma kada je došlo do sukoba između pripadnika Granične policije BiH i članova ličnog obezbeđenja predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, saznaje Klix.ba.

Naime, prilikom sletanja aviona u kojem se nalazila delegacije Republike Turske na čelu sa Erdoganom, članovi njegovog obezbeđenja su zbog nedoličnog ponašanja i odbijanja procedura i redovne kontrole došli u verbalni, a zatim i kratki fizički okršaj s pripadnicima Granične policije BiH koja je nadležna za Međunarodni aerodrom u Sarajevu.

Nakon prepirke je počelo gurkanje, a kako saznajemo, članovi turskog osiguranja su iz aviona izvukli oružje te ga stavili za pojas, a sve se smirilo kada je iz aviona izašao Erdogan.

Ovaj događaj za Klix.ba je potvrdio direktor GP BiH Zoran Galić koji je pohvalio profesionalizam i reakciju pripadnika BiH policijske agencije.

„Oni koji dolaze u BiH moraće da poštuju zakone BiH, a ne da pokušavaju da budu iznad njih. Pohvaljujem reakciju Jedinice Granične policije BiH, jer da oni nisu bili profesionalni i na nivou na kojem trebaju biti, došlo bi do otvorenog sukoba“, rekao je Galić za Klix.ba, dodajući kako i članovi Predsedništva BiH kada putuju u inostranstvo, uvek poštuju zakone drugih država.

Članovi Erdoganovog obezbeđenja i ranije su, kako saznajeKlix.ba, prilikom dolazaka u BiH iskazivali arogantno i bahato ponašanje, a danas su izazvali reakciju Granične policije BiH.

Inače, delegacija Turske boravi u Sarajevu zbog Samita procesa saradnje Jugoistočne Evrope koji se održava na ministarskom i predsedničkom nivou u Sarajevu i na Jahorini.

 

Izvor Klix.ba
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...