Švajcarska proglašena najboljim mestom za život i rad, pogledajte kako se kotiraju ostale zemlje

704

Švajcarska je proglašena najboljim mestom za život i rad. Tako je ova mala evropska zemlja s trona HSBC-ove liste skinula Singapur koji je titulu najboljeg držao gotovo pet godina.

Visoki životni standard, konkurentne plate, ali i stabilna politička i ekonomska slika države, uveliko su pomogli da se u ovo vreme globalne nesigurnosti popne za čak sedam mesta.

Ekonomskom klimom zemlje zadovoljno je 80 odsto ispitanika, dok je čak 86 odsto njih iskazalo zadovoljstvo političkom situacijom, prenoci Krstarica.com.

Oko 82 odsto ljudi koji su se zbog posla preselili u Švajcarsku izjavili su da uživaju bolji životni standard u poređenju sa svojom domovinom.

Naime, čak sedam od deset onih koji su se preselili u Švajcarsku sada uživaju viši nivo raspoloživog dohotka s godišnjom prosečnom platom od 111.587 dolara – što je znatno više od globalnog proseka od 75.966 dolara, prenosi Blumberg.

Turska je takođe vrlo visoko kotirana po uslovima života za doseljenike, pa se popela sa 22. na 7. mesto liste, najviše zbog pružanja dobrodošlice migrantima i uslova za život koje doseljenici imaju. Španija se popela za devet pozicija na listi i 4. je zemlja po zadovoljstvu, a prva u kategoriji kvaliteta života i fizičkog i menatlnog stanja stanovništva.

Najveći gubitnik na listi je Švedska, koja je sa 7. pala na 20. mesto. I pored visokog standarda, ekonomske stabilnosti i dobrog balansa između posla i privatnog života, doseljenici joj zameraju to što vrlo teško sklapaju prijateljstva i dostižu svoj potencijal u ovoj skandinavskoj zemlji.

Uz Švajcarsku i Singapur, na vrh liste smestili su se Kanada, Španija, Novi Zeland, Australija, Turska, Nemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam.

Izvor Krstarica
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...